Jubah Raya Popular dan Makan Eidul Fitri

Jubah Raya Popular dan Makan Eidul Fitri - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Berita Pagi Satu ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang Jubah Raya Popular dan Makan Eidul Fitri, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Kecantikan, Artikel Kesehatan, Artikel Makanan, Artikel Mitos, Artikel Ragam, Artikel Unik, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Jubah Raya Popular dan Makan Eidul Fitri
link : Jubah Raya Popular dan Makan Eidul Fitri

Baca juga


Jubah Raya Popular dan Makan Eidul Fitri


1 Syawal (Eidul Fitri) datang lagi selepas 1 bulan umat Islam seluruh dunia menunaikan kewajipan berpuasa dalam bulan Ramadan. Hari raya eidul fitri merupakan rahmat dari Allah SWT yang diberikan kepada umat Muhammad SAW yang berpuasa. Ia disebut “eid” kerana pada hari itu Allah memberikan berbagai macam kebaikan kepada kita sebagai hambaNya. Diantara kebaikan itu adalah berbuka setelah adanya larangan makan dan minum selama sebulan berpuasa dan menunaikan zakat fitrah. Perkataan “fitri” pula bermaksud fitrah. Pada umumnya fitrah  membawa maksud kejayaan manusia  kembali kepada fitrah yang asal kejadiannya. Fitrah itu merupakan suatu permulaan kejadian manusia yang sememangnya bersih dan suci daripada dosa. Ini bererti  janganlah sesekali kita mencampur adukkan perkara yang hak dengan yang batil. Kita menyambut hari raya sebagai suatu perayaan agama dan bukannya sebagai satu budaya atau tradisi. Oleh yang demikian cara menyambutnya mestilah mengikut adab dan peraturan sepertimana yang ditetapkan oleh Islam.  Elakkanlah dari  mencontohi perayaan yang disambut dan diraikan oleh orang bukan Islam.   Ibnu Umar RA berkata, Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud: “ Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum itu, maka dia dianggap salah seorang dari kalangan mereka." ( Hadis Riwayat  Abu Daud).

Rasullulah suka pada sesuatu yang simple dan sederhana. Jadi rayalah dengan kadar yang sederhana. Jangan berlebihan dan keterlaluan. 

Admin nak share beberapa koleksi jubah loose yang boleh digayakan semperna eidul firtri dan boleh juga digayakan secara santai untuk aktiviti harian. Jadi ianya praktikal dan tidak membazir di pakai hanya pada hari tertentu saja. 


Warna hitam dan gelab sesuai pada wanita muslimah kerana ia tidak jarang dan nampak formal dan sederhana. Gayakan dengan beberapa corak simple. boleh dibawa pergi ke pejabat, masjid. 

Corak lace di bahagian sisi kanan boleh menampakkan feminin dan keanggunan. Fesyen lace dan hijau dan beberapa warna tanah adalah simple dan boleh dipakai bila2 masa. 


Corak sulaman besar di bahagian bawah adalah praktikal untuk mengambil wuduk. 


Kain plain di hiasi dengan sulaman. 


Kain jenis berbunga di bahagian bawah dan di tepi lengan nampak sweet sangat. 


corak sulaman di bahagia dada dan tangan design trumphet nampak sweet, feminin dan simple. 

Corak sulaman besar di bahagian bawah adalah praktikal untuk mengambil wuduk. 


Lace di bahagian lengan dan ada zip untuk memudahkan mengambil wuduk. 


Design lengan bell tiga tingkat nampak feminin dengan sulaman. Selamat mencuba. Dapatkan dress labuh, blouse dan jubah di DEWISARI 
click gambar dan link biru. 

Demikianlah Artikel Jubah Raya Popular dan Makan Eidul Fitri

Sekianlah artikel Jubah Raya Popular dan Makan Eidul Fitri kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: