3 Tips Elak Gemuk Ketika Raya

3 Tips Elak Gemuk Ketika Raya - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Berita Pagi Satu ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang 3 Tips Elak Gemuk Ketika Raya, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Kecantikan, Artikel Kesehatan, Artikel Makanan, Artikel Mitos, Artikel Ragam, Artikel Unik, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : 3 Tips Elak Gemuk Ketika Raya
link : 3 Tips Elak Gemuk Ketika Raya

Baca juga


3 Tips Elak Gemuk Ketika Raya

Apabila habis bulan Ramadhan, ramai yang tidak mengawal pemakanan kerana seperti melepaskan geram selama sebulan menahan lapar dan dahaga. Bagi mereka, Syawal merupakan bulan pesta makanan. Jangan risau, anda mampu mengelakkan diri gemuk ketika raya. Antara tipsnya ialah:

Jangan makan makanan manis
Elakkan makan kuih raya dengan banyak serta minuman manis atau bergas. Bagi mengekalkan tubuh badan yang sihat, minum air putih atau jus buah-buahan agar dapat memberi khasiat pada tubuh.


Rancang pemakanan
Apabila bulan puasa, sistem pencernaan anda direhatkan. Oleh itu, makan secara berperingkat dan bukan makan secara mengejut dengan kuantiti yang banyak kerana ia akan memberikan masalah kepada perut anda kelak.

Kawal saiz pemakanan
Ketika menghadiri jemputan hari raya, pastikan anda mengambil pinggan yang lebih kecil agar dapat mengawal saiz pemakanan anda. Tidak salah sekiranya anda mengambilpinggan yang lebih besar. Kawal kuantiti sesuatu makanan itu.

Oklah para ibu sekalian, Jangan lupa jaga body, agar cantik, slim dan ramping.

Demikianlah Artikel 3 Tips Elak Gemuk Ketika Raya

Sekianlah artikel 3 Tips Elak Gemuk Ketika Raya kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: