Apa itu Hari Raya Aidilfitri?

Apa itu Hari Raya Aidilfitri? - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Berita Pagi Satu ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang Apa itu Hari Raya Aidilfitri?, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Kecantikan, Artikel Kesehatan, Artikel Makanan, Artikel Mitos, Artikel Ragam, Artikel Unik, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : Apa itu Hari Raya Aidilfitri?
link : Apa itu Hari Raya Aidilfitri?

Baca juga


Apa itu Hari Raya Aidilfitri?

Selepas menjalani ibadah puasa, umat Islam diwajibkan mengeluarkan zakat fitrah sebelum 1 Syawal dan akan menyambut Aidilfitri dengan saling bermaafan serta penuh kesyukuran. Umat Islam akan menziarahi kubur, melakukan sunat Hari Raya serta berkunjung ke rumah sanak saudara.


Sambutan Hari Raya disambut secara meriah setiap tahun di mana umat Islam akan membuat persiapan dari pelbagai segi mengikut kemampuan masing-masing. Manakala pada Hari Raya juga masyarakat Malaysia akan mengambil peluang bercuti untuk pulang ke kampung halaman masing-masing bagi berjumpa sanak saudara dalam mengeratkan hubungan silaturahim.

Justeru itu, pelbagai juadah akan disediakan pada hari raya seperti lemang, nasi himpit, dodol dan pelbagai lagi. Manakala kanak-kanak pula gembira mendapat duit raya kerana ia merupakan satu tradisi yang diamalkan di negara kita.

Konsep rumah terbuka juga diamalkan bagi menyatupadukan pelbagai kaum untuk sama-sama menyambut perayaan ini dalam suasana yang harmoni dan juga meriah.

Oleh itu, kami daripada pihak Islalisa ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua pembaca!!! Maaf zahir & Batin!!!

Ingin tampil cantik dan menawan? Jangan lupa dapatkan Islalisa Corset Malaysia sekarang!!!


Demikianlah Artikel Apa itu Hari Raya Aidilfitri?

Sekianlah artikel Apa itu Hari Raya Aidilfitri? kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: