5 Cara Atasi Penyakit Kuning Pada Bayi

5 Cara Atasi Penyakit Kuning Pada Bayi - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Berita Pagi Satu ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang 5 Cara Atasi Penyakit Kuning Pada Bayi, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Kecantikan, Artikel Kesehatan, Artikel Makanan, Artikel Mitos, Artikel Ragam, Artikel Unik, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : 5 Cara Atasi Penyakit Kuning Pada Bayi
link : 5 Cara Atasi Penyakit Kuning Pada Bayi

Baca juga


5 Cara Atasi Penyakit Kuning Pada Bayi

Sebanyak 70 peratus bayi yang baru lahir akan mengalami penyakit kuning. Ia berpunca daripada bilirubin yang berlebihan dalam darah dan tisu-tisu di mana ia boleh dikesan pada hari kedua atau ketiga selepas kelahiran. Bagaimana untuk mengatasi penyakit kuning ini? Jom, lihat cara-caranya:

Bawa jumpa doktor
Jika bayi anda mengalami kuning dari mula dia dilahirkan, segeralah membawanya berjumpa doktor kerana dia harus diberikan rawatan yang intensif.


Berikan susu ibu
Dengan pemberian susu ibu secara kerap iaitu 2 jam sekali kerana ia dapat menyingkirkan bilirubin dari badan bayi. Ia ada kandungan yang sepatutnya untuk anak imun kepada penyakit.

Berikan madu asli
Biarkan bayi anda menghisap madu asli daripada jari anda sendiri.

Berikan susu kambing
Susu kambing mampu menyembuhkan masalah kuning pada bayi. Titiskan 5-7 titis susu kambing ke dalam mulut bayi anda.

Lakukan urutan 
Buat urutan lembut di pelipis bayi (atas kening), dari pangkal mata dalam ke pangkal mata luar, sambil berselawat atau bertasbih, paling kurang 7 kali setiap pagi. (untuk mengelakkan kuning naik ke kepala dan mengelakkan sawan).

Selamat mencuba. Paling penting jangan lupa pakai corset. Kalau perut nampak dah tak cantik, orang mengata plak... so please la pakai hokey....
Click sini islalisacorset.comDemikianlah Artikel 5 Cara Atasi Penyakit Kuning Pada Bayi

Sekianlah artikel 5 Cara Atasi Penyakit Kuning Pada Bayi kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: