5 Pakaian Tradisional Dari Seluruh Dunia

5 Pakaian Tradisional Dari Seluruh Dunia - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Berita Pagi Satu ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang 5 Pakaian Tradisional Dari Seluruh Dunia, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Kecantikan, Artikel Kesehatan, Artikel Makanan, Artikel Mitos, Artikel Ragam, Artikel Unik, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : 5 Pakaian Tradisional Dari Seluruh Dunia
link : 5 Pakaian Tradisional Dari Seluruh Dunia

Baca juga


5 Pakaian Tradisional Dari Seluruh Dunia

Perkara paling penting dalam sesebuah perkahwinan adalah busana yang bakal digayakan di hari penuh bermakna itu. Pelbagai perkara perlu dipertimbangkan lebih-lebih lagi pakaian tradisional di mana ia akan mencerminkan kepercayaan sesebuah agama serta adat.

Pakistan
Kedua-dua pengantin lelaki dan perempuan akan memakai perhiasan di kepala yang diperbuat daripada manik dan reben kapas untuk menutup wajah pengantin. Pengantin perempuan akan memakai tiga warna iaitu ungu, merah dan juga merah jambu.


Eritrea
Kedua-dua mempelai akan memakai mahkota yang diperbuat daripada baldu gelap dan pakaian ungu dengan sulaman emas. Manakala pemakaian kedua-duanya adalah sama.

Nigeria
Pakaian pengantin biasanya dibuat daripada kain India di mana ia akan dilengkapkan dengan topi yang dihiasi dengan manik Coral di samping pengantin perempuan mengenakan blaus rona terang yang dipadankan dengan renda dan kaftan yang bercorak.

Bulgaria
Majlis perkahwinan biasanya akan berlangsung  selama lima hari dengan hiburan tarian dan juga nyanyian. Walaupun adat perkahwinannya dipengaruhi oleh tradisi Islam, muka pengantin perempuan akan dicat putih dan dihiasi dengan manik-manik pada hari kedua.

India
 Pengantin perempuan akan menambah 16 aksesori dan permata mengikut kepercayaan Solah Shringar (ritual kecantikan pengantin) dengan memakai pakaian tradisional lehenga choli yang berwarna merah.

Ingin tampil cantik dan menawan? Jangan lupa dapatkan Islalisa Corset Malaysia sekarang!!!

Demikianlah Artikel 5 Pakaian Tradisional Dari Seluruh Dunia

Sekianlah artikel 5 Pakaian Tradisional Dari Seluruh Dunia kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: