5 Penyebab Sakit Bahagian Pelvik

5 Penyebab Sakit Bahagian Pelvik - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Berita Pagi Satu ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang 5 Penyebab Sakit Bahagian Pelvik, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Kecantikan, Artikel Kesehatan, Artikel Makanan, Artikel Mitos, Artikel Ragam, Artikel Unik, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : 5 Penyebab Sakit Bahagian Pelvik
link : 5 Penyebab Sakit Bahagian Pelvik

Baca juga


5 Penyebab Sakit Bahagian Pelvik

Kebanyakan akan berasa tidak selesa apabila berasa sakit pada bahagian pelvik. Tahukah anda apakah punca keadaan ini berlaku? Di sini kami senaraikan 5 penyebab dan pastikan anda mendapatkan rawatan dan nasihat doktor!
Sindrom Prahaid (PMS)
Ia dikenali melalui perubahan mood dan keiinginan untuk makan di mana perubahan hormon adalahpenyebab masalah ini. Anda boleh berjumpa dokotr jika berasa sakit pada bahagian bawah belakang, sakit kepala, payudara rasa sakit ketika disentuh dan jerawat  dan mengalami kekejangan perut.Apendisitis
Ia merupakan keradangan pada apendiks, iaitu tiub tisu yang bersambung pada usus besar di mana apendiks yang telah dijangkiti harus melalui pembedahan sebelum ia merebak di sekeliling abdomen kerana ia mampu membawa kepada komplikasi yang membahayakan.

Penyakit Keradangan Pelvik 
Ia merupakan komplikasi serius disebabkan oleh hubungan seksual (STD) iaitu penyakit keradangan pelvik. Antara gejalanya termasuklah sakit pada perut, demam, keluarnya cairan vagina abnormal, sakit ketika melakukan hubungan seksual atau ketika kencing.

Kekejangan Akibat Haid 
Uterus akan membina lapisan dalam tisu yang dikenali sebagai endometrium pada setiap bulan di mana ia adalah kawasan embrio melekat dan membesar. Kekejangan haid akan berlaku apabila uterus mengecut dan menolak keluar darah ini. Rasa kejang ini selalunya akan dirasai pada bahagian bawah perut atau belakang dan berlanjutan dari satu hingga tiga hari. Hanya tuam pada bahagian yang sakit.

Kehamilan Ektopik 
Ia berlaku apabila embrio mula tumbuh di luar rahim, selalunya di tiub fallopia. Gejala-gejalanya termasuk rasa sakit mencucuk atau kejang (selalunya pada satu bahagian), pendarahan vagina, loya dan pening.

Bagi girls kat luar sana... Untuk lebih mujarab , Uolls kena lah pakai Korset tuk dapatkan bentuk badan yang kurus, ramping dan cantik dengan pantas dan selamat 
Demikianlah Artikel 5 Penyebab Sakit Bahagian Pelvik

Sekianlah artikel 5 Penyebab Sakit Bahagian Pelvik kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: