4 Tips Berjimat Di Bulan Ramadhan

4 Tips Berjimat Di Bulan Ramadhan - Apakah sahabat sedang mencari informasi tentang Berita Pagi Satu ?, Nah isi dalam Artikel ini disusun agar pembaca dapat memperluas pegetahuan tentang 4 Tips Berjimat Di Bulan Ramadhan, kami telah mempersiapkan artikel ini dengan referensi dari semua pembahasan untuk anda baca dan ambil informasi didalamnya. mudah-mudahan isi postingan Artikel Kecantikan, Artikel Kesehatan, Artikel Makanan, Artikel Mitos, Artikel Ragam, Artikel Unik, yang kami suguhkan ini dapat anda pahami. baiklah, selamat membaca.

Judul : 4 Tips Berjimat Di Bulan Ramadhan
link : 4 Tips Berjimat Di Bulan Ramadhan

Baca juga


4 Tips Berjimat Di Bulan Ramadhan

Menjelang bulan Ramadhan, pasti perbelanjaan harian anda semakin meningkat. Lebih-lebih lagi jika anda berbelanja untuk membeli juadah setiap kali berbuka. Jangan risau, kami akan kongsikan tips untuk berjimat di bulan ini! Antara tips-tipsnya ialah:
Jangan ikut nafsu
Elakkan berbelanja mengikut hawa nafsu. Apabila ke bazar Ramadhan, semua makanan nampak sedap. Adakah dengan membeli makanan yang banyak, anda mampu menghabiskannya? Latih diri untuk mengawal hawa nafsu.

Bawa duit terhad
Ia sememangnya berkesan agar anda tidak berbelanja melebihi had. Contohnya melihat makanan baharu, keinginan untuk mencuba makanan tersebut adalah tinggi.Belanja mengikut bajet yang anda bawa.

Masak sendiri
Berbaloi sekiranya anda mengorbankan masa dan juga tenaga daripada membazir duit. Masak sendiri bukan sahaja dapat menjimatkan duit, malah masa. Perlu diingatkan jangan masak menu dengan terlalu banyak.

Berbuka di surau atau masjid
Ia sangat sesuai untu golongan pelajar atau bujang. Anda bukan sahaja dapat makan secara percuma, tetapi boleh memanfaatkan majlis berbuka di samping solat berjemaah bagi menggandakan pahala anda.
Bagi girls kat luar sana... Untuk lebih mujarab , Uolls kena lah pakai Korset tuk dapatkan bentuk badan yang kurus, ramping dan cantik dengan pantas dan selamat 

Demikianlah Artikel 4 Tips Berjimat Di Bulan Ramadhan

Sekianlah artikel 4 Tips Berjimat Di Bulan Ramadhan kali ini, mudah-mudahan bisa memberi manfaat untuk anda semua. baiklah, Karena keterbatasan pengetahuan maupun pengalaman kami, Kami yakin masih banyak kekurangan dalam makalah ini, Oleh karena itu kami sangat mengharapkan saran dan kritik yang membangun dari pembaca demi kesempurnaan artikel ini.

Subscribe to receive free email updates: